TALOTEKNIIKKAA JA AUTOMATISOINTIA SINUN JA KOTISI PARHAAKSI
Lattialämmitys on hidasliikkeinen lämmönjakotapa ja se reagoi ulkolämpötilan muutoksiin erittäin hitaasti. Ikkunat ehtivät jäähtyä ja antamaan kylmäntunnun ikkunoiden edessä.
Vuodenaikariippuvuus säätöohjelmassa on hitaan lattialämmityksen miellytävyyden lisäämiseksi hyvinkin ratkaiseva. Tammikuun 20 asteen pakkasella on aivan eri asia lämmittää taloa kuin maaliskuun 20 asteen yöpakkasilla. Usein on tilanne, että yöllä on sopiva ja päivällä auringon paistaessa tulee kuuma. Varautunut energia tuuletetaan hallitsemattomasti harakoille ja viihtyvyys kärsii. Nopeat lämmönjakotavat seuraavat huomattavasti tarkemmin haluttua sisälämpötilaa.
Yhdistelmälämmönjaolla päästään miellyttävimpään viihtyvyyteen.
Lattialämmityksellä saa miellyttävyyttä esim. kosteisiin tiloihin; suihku- ja wc tilat, tuulikaapit, eteinen,kodinhoitohuone ja keittiö.

LATTIALÄMMITYS

-vesikiertoinen lämmönjako
-kuivalattia
-kaapelit, foliot, ilmalämpö (vegamet)

 
 

LATTIALÄMMITYSKAAPELIT


vakio-ohmiset
Cxxx -LATTIALÄMMITYSKAAPELIT:

Soveltuvat erittäin hyvin käytettäväksi myös varaavissa lattialämmityksissä, mikä asettaa kaapelille huomattavasti suuremmat laatuvaatimukset. Kaapelin rakenne on erittäin tukeva ja luotettava.

Eristepaksuus on riittävä voimakkaalle lämpölaajenemiselle. Vetolujuus on tavanomaisiin kaapeleihin verrattuna kaksinkertainen.

 
 
 

c10xx

teho: 10W/m
asennusväli: 5-10cm
käyttö: tilat joihin tulee lattiapinnoitteeksi lautaa, laminaattia, parkettia muovimattoa, linoleum-laattaa, kokolattiamattoa tms.
Itsesäätyvä lämmityskaapeli 10W/m, 50mk/m

 
 

C20xx

teho: 20W/m
asennusväli: 10-30cm
käyttö: kivi- ja laattalattioilla esim. tuulikaapit, KHH, eteiset, pesu- ja saunatilat, autotallit, varastot, teollisuustilat, yms. EI puulattioiden alle!

 
 

LATTIALÄMMITYSFOLIOT


 
 
 
 
 

SANEERAUSLATTIALÄMMITYS


Sähköllä toteutettu lattialämmitys on on moderni ja edullinen lämmitysmuoto. Helpoin tapa toteuttaa lattialämmitys on remonttilattialämmityskaapelit joko pienjännitteellä tai verkkovirralla. Remonttilattialämmityksen etuja ovat mm:

- Nopea ja helppo asennus
- Erittäin nopea lämpeneminen
- Pieni asennuskorkeus (8-15 mm)

1. HLSS-LÄMMITYSMATOT, 230V
2. ETHERMA- valmispakkaukset, pienjännite
3. ETHERMA- kaapeliverkot, pienjännite
4. Saneerauslämmityskaapeli, pienjännite
5. Muuntajat em. kaapeleille ja kaapeliverkoille

 
 

1. HLSS-LÄMMITYSMATOT (230V)

Sopii käytettäväksi ensisijaisesti saneerauskohteissa. Se valmistetaan erittäin ohuesta lämpökaapelista, joka on ommeltu lasikuituverkkoon. Lämpömaton paksuus on vain 4 mm, joten lattian rakennekorkeus ei oleellisesti muutu. Taipuisana sitä on helppo käsitellä ja asentaa. Verkossa valmiina liimapinta alapinnassa helpottamaan kiinnitystä lattiaan.

Lämpömatto kytketään verkkoon kiinteästi - pistotulppaliitäntää ei saa käyttää. Sähköasennustyön saa suorittaa vain valtuutettu sähköasentaja. Käsittele lämpömattoa varoen asennustyön aikana. Suojaa kaapeli teräviltä esineiltä ja vetorasitukselta. Älä taita mattoa niin että kaapeliin tulee teräviä kulmia. Alä astu levitetyn maton päälle.

Muista testata lämpömaton toiminta sekä ennen tasoitetta että sen jälkeen. Tee piirros kaapelin sijoituksesta ennen lattian peittämistä. Lämpömattoa ei saa lyhentää katkaisemalla kaapelia. Seinän tai muun esteen kohdalla voit leikata auki lasikuituverkon (älä leikkaa kaapelia!) ja kiertää esteen tai kääntää maton. Lämpömaton tulee olla vähintään 50 mm etäisyydellä seinistä.

Asennuksessa on nuodatettava Tukesin SFS6000 asennusohjeita

 
 

ETHERMA- lattialämmitysmaton
asennusohje:

Matto levitetään alustan päälle ja voidaan kiinnittää normaalein kiinnityslaastein. Pohjan tasaisuudesta riippuen voidaan maton ja esim. klinkkereiden asennus tehdä samanaikaisesti. Mahdollisten lattiakaivojen tms. kohdalla on kiinnikudottu kaapeli irroitettava matosta niin että syntyy riittävä tila. Kannattaa irroittaa vähintään kaksi riviä esim. lattiakaivon ympäriltä ja laittaa ne uudelleen kiinni tasaisin välimatkoin. Ne voidaan myös laittaa kohdalleen kiinnityslaastin kanssa samanaikaisesti.

HUOM! Asennettaessa lämmitysmattoa mosaiikkilaattojen kanssa kannattaa asennus tehdä niin, että ensin kiinnitetään matto yli vetäen ja tasoittaen pinta. Kun pinta on kuivunut voidaan mosaiikkilaatat kiinnittää massalla valmiiseen tasaiseen pintaan. Näin tehden on mosaiikkilaattojen asennus huomattavasti helpompaa!

HUOM! Asennettaessa lämmitysmattoa muovimaton tai puulattian päälle, on lämmitysmaton alle laitettava vähintään viiden mm:n paksuudelta esim. kiinnityslaastia tai vastaavaa materiaalia.

Maton asennuksen yhteydessä on asennettava termostaatin anturin suojaputki. Putken sisähalkaisijan on oltava vähintään 8 mm ja se on asennettava siten, että anturin pää asettuu kahden rinnakkaisen lämmityskaapelin väliin. Mikäli suojaputki ei mahdu kiinnityslaastikerrokseen on se upotettava alustaan.
Maton syöttöjohtimet asennetaan muuntajan liittimille. Jos syötetään useampia mattoja samalta muuntajalta kytketään matoilta tulevat johtimet rinnakkain liittimille. Useamman maton johtimet voidaan myös haaroittaa tai jatkaa jakorasiassa. Rasiasta muuntajalle viedään kaksinapaisella johtimella, jonka on oltava poikkipinnaltaan vähintään 1,5 mm² kun mattojen yhteen laskettu teho on alle 500W. Johtimien poikkipinnan on oltava 2,5 mm² kun yhteenlaskettu teho ylittää 500W. Maton teflonpintaiset lämmityskaapelit eivät saa olla kiinni toisissaan eivätkä saa olla päällekkäin asennettuna.

 
 

Tuotteet

 
Akva vakiovaraaja
Aurinkokeräimet
Eläinlämmittimet
Energiavaraaja
Ewarco hinnasto
Hallintalaitteet
  » Radioavain
  » Mobiililaitteet
  » Internet
High Light Smart System
  » Valitse HLSS, koska...
  » HLSS toimintavarmuutta
HL-Air EWA 80
HL-Heat täsmälämmitys
Häkävaroittimet
Ilmalämmitys
Ilmalämpöpumppu
  » ILP kondenssivesivauriot
Ilmastointimoduli
Infrasauna
Kaukovalvonta
Keskukset
  » HL-Safety
  » DSC 832
  » DSC 1565
  » DSC 585
  » Mökkikeskus
Langaton peruutustutka
Lämmitys
  » Ajotien lämmitys
  » Portaiden ja polun lämmitys
  » Katoksen/Terassin lämmitys
  » Lattialämmitys
  » Kattolämmitys
  » Ikkunalämmitys
  » Putkistolämmitys
  » Lämmityspistorasiat
  » Lämmönsäätöjärjestelmät
  » Erikoislämmittimet
  » Vesikiertoinen lämmitys
  » Ulkoalueiden lämmitys
  » Vesijohtojen sulana pito
Ovi- ja porttituotteet
  » Karmilukko
  » Sähköinen portinavaus
  » Autotallin ovi
  » Automaattinen oven avaus
Turvatuotteet
  » Palovaroittimet
  » Valvontakamerat
  » Magneettikoskettimet
  » Liikeilmaisimet
  » Sireenit ja vilkut
  » Jablotron hälytinsarja
  » Kosteusilmiaismet
  » Muut ilmaisimet
  » Innohomen tuotteet
  » Everon henkilöturvasovellukset
Valaistus
  » Ulkovalaistus
  » Sisävalaistus
  » HL Light control
Vesi- ja viemärituotteet

Ajankohtaista

 

Uusitut nettisivumme

Tervetuloa uusituille sivuillemme.

Päivitämme sivujamme, sekä myös verkkokauppa osiota. Hinnastot ja asennusohjeet saatte osiosta HINNASTO ta...
Copyright © 2023 HL-Heat Oy | Webbinen.net